Hoe neem je Modafinil in
De manier waarop je het inneemt is van belang…
Het belangrijkste om in overweging te nemen is de duur van de effecten (kan duren tot 2O uren). Zorg ervoor dat je het zo vroeg mogelijk inneemt; zodra je wakker wordt en nooit na de middag. Behalve als je plannen hebt om de hele nacht op te blijven, wat we niet aanraden aangezien het een invloed zal hebben op je slaapcyclus en het ook je gezondheid aantast.
Oraal
Om de effectiviteit te verminderen, nemen de meeste mensen Modafinil sublinguaal (onder de tong), of ze slikken het door bij een lege maag. Dit zorgt voor snelle absorptie. Welke manier het beste is, is puur eigen mening; Modafinil smaakt extreem bitter en het kan moeilijk zijn om het onder de tong te houden. Maar het op een lege maag nemen, kan mogelijks misselijkheid met zich mee brengen.
Door een pil in twee te splitsen, bestaat de kans dat het actieve ‘medicijn’ niet gelijk verdeeld is tussen de 2 deeltjes (de meerderheid van de pil bestaat uit onschuldige vulling). Om betere controle te hebben over de dosis, malen sommige gebruikers de pil fijn om hem dan op te lossen in water en zo een deeltje van de oplossing te drinken.
Opsnuiven
Sommige gebruikers malen de pil ook fijn om hem dan op te snuiven. Er zijn hier geen echte voordelen aan, Modafinil wordt al vrij snel opgenomen door het onder de tong te houden. De vulling van de pil kan trouwens ook je neus verstoppen, wat geen leuke ervaring is.
Hoeveel? Wanneer? Hoe lang?
We raden je aan om met weinig te beginnen en stilletjes aan meer te gebruiken maar houd in het achterhoofd dat de pil heel lang kan werken en onthoud dat je slaapachterstand terugkeert nadat de pil uitgewerkt is. Mensen die ervaring met stimulerende middelen hebben, nemen vaker een grotere dosis in, alsook mensen met een hogere lichaamsmassa.
Halfwaarde tijd: Dit is tijd dat het duurt voordat je lichaam de helft van het ‘medicijn’ heeft afgebroken. Het kan gebruikt worden als een indicator voor hoe lang het effect zal dure; hoewel het niet de duur van effect is, maar de hoeveelheid actief ‘medicijn’ dat in je lichaam nog zit.