Dit kan VvE beheer Amsterdam voor u betekenen
Bent u op zoek naar VvE beheer Amsterdam? Voor VvE beheer Amsterdam bent u aan het juiste adres bij de Amsterdamse VvE beheerder. Deze VvE beheerder kan de VvE ontlasten van de vele taken die komen kijken bij het beheren van appartementencomplexen. Als u woont in een complex waar meerdere eigenaren van een woning bivakkeren, is er altijd een VvE aanwezig en u bent dan ook automatisch lid van het VvE. In sommige gevallen is het door gebrek aan tijd en expertise niet mogelijk om de taken van het VvE volledig uit te voeren. Daarom wordt er dan een externe partij ingeschakeld. Dit is de VvE beheerder. In dit artikel vertellen wij u alles wat u moet weten over deze beheerder.
De onderdelen van het VvE
Om de taken van de VvE beheerder uit te leggen is het belangrijk dat we snappen wat het VvE dan precies doet. Het VvE is opgebouwd uit een aantal organen. Dit zijn doorgaans dezelfde organen. Deze organen kunt u altijd vinden in de splitsingsakte. De splitsingsakte wordt meestal opgesteld naar een modelreglement. De organen die u dan ook vaak terug zal vinden zijn de volgende: Het bestuur, De vergadering (ALV), de voorzitter en de kascommissie. In oudere splitsingsaktes heeft u ook de kans om “de administrateur” tegen te komen. Dit is een ouderwetse term voor “het bestuur”. Verder zijn er derde partijen die samenwerken met een VvE. Zo zijn er de technische bedrijven die onderhoud kunnen plegen en architectonische maquetttes kunnen maken ingeval er een nieuw pand wordt gebouwd.
Dit doet een VvE beheerder
De taken van de VvE beheerder zijn niet opgenomen in de splitsingsakte. Dit komt doordat dit geen officieel orgaan is, maar eerder de taken van het bestuur overneemt. Dit houdt dan ook in dat de VvE beheerder geen officiële bevoegdheden heeft. De taken van de VvE beheerder worden opgesteld door “de vergadering”. Ondanks dat de taken van de VvE beheerder niet zijn vastgelegd zien we dat deze taken vaak hetzelfde zijn.