Je waterkoker onderhouden doe je zo
Misschien herken je het wel: een witte gloed aan de binnenkant van de waterkoker. Dan heb je te maken met kalkaanslag. Op den duur kan dat slecht zijn voor de levensduur van de waterkoker. Los van het feit dat het water een andere smaak kan krijgen, kan ook het apparaat er minder goed van gaan functioneren.
Als je de waterkoker intensief gebruikt gebeurt dit eerder, wanneer je hem minder vaak gebruikt hoef je de waterkoker ook minder vaak te ontkalken. In dit artikel lees je hoe je dat zou kunnen doen. Denk je eraan een waterkoker aan te schaffen? Neem dan eens een kijkje bij waterkokeraanbieding.nl voor voordelige aanbiedingen.
Waarom de waterkoker ontkalken?
Over het algemeen geldt: hoe langer je wacht, hoe hardnekkiger de kalkaanslag wordt. Wacht dus niet te lang met het schoonmaken van de waterkoker. De werking van het apparaat kan er door worden aangetast. Wat begint als een witte gloed kan oplopen tot een witte harde laag in de waterkoker. Soms zitten er zelfs witte stukjes los in de koker. Bepaalde waterkokers, zoals de Inventum waterkoker, hebben een anti kalk filter. Zo blijven de kalkdeeltjes achter in het apparaat bij het schenken en komen ze niet in je thee terecht.
Hoe kun je de waterkoker ontkalken?
Een aantal merken verkoopt speciale middeltjes om de waterkoker mee te ontkalken. Mocht je die niet kunnen vinden dan zijn er ook enkele huis tuin en keuken middelen die je ervoor in kunt zetten.
Je zou bijvoorbeeld een scheutje azijn bij het water kunnen gieten, of het sap van een halve citroen. Als je het dan kookt komt het kalk los van het oppervlakte. Zo kun je het eenvoudig verwijderen. Spoel het apparaat wel enkele keren na met alleen water. Dan blijven de geurtjes van de middelen niet hangen.