Zo kan je jouw website beter beveiligen
Het beveiligen van jouw website is natuurlijk geen gemakkelijke taak. Gelukkig kan het wel op meerdere manieren gebeuren, waar veel informatie over te vinden is. Dit is natuurlijk heel fijn want als je iets graag zelf doet, dan zul je deze info nodig kunnen hebben tijdens het werken aan je website. Verder is het vanzelfsprekend dat er ook mensen zijn die dit voor je zouden kunnen doen, mocht je dat liever willen. In deze tekst kunt vinden hoe jij het beste je website kunt beveiligen.
Wat is spf en waarvoor is spf bedoeld?
Spf staat voor sender policy framework. Het is een bescherming voor mensen die iets versturen terwijl ze zich op een website bevinden. Het is bedoeld om spam te voorkomen in de email. In dit record kun je vastleggen voor wie het de bedoeling is om jou mails te kunnen sturen. Mensen die zich in het systeem bevinden komen in je inbox terecht. De mensen die niet binnen dit systeem bevinden, zullen altijd in de spam terecht komen.Dit geldt voor alle mails, dus niet alleen persoonlijke email adressen. Dit voorkomt dat je gevaarlijke of ongepaste mails binnenkrijgt. Doordat je de SPF hebt, hoef je zelf niet meer te sorteren. Dit wordt namelijk al voor je gedaan. Een SPF record kan zelf worden aangemaakt. Online kun je erg makkelijk vinden hoe dit moet en wat er in moet staan. Er zijn ook online site die je kunnen helpen bij het maken van een spf record. Sommige sites geven je alleen de stappen. Een van de sites die je kan helpen is let’s encrypt
Verdere manieren om je website te beveiligen
Natuurlijk kun je ook dnssec gebruiken om je website te beveiligen. Dit is natuurlijk het vernieuwde protocol van dns. En het is bedoeld om er voor te zorgen dat je bijvoorbeeld niet omgeleid kan worden naar een andere en onbekende pagina. Er is namelijk een tijdelijk geheugen op een site genaamd cache. Dit werd simpel gezegd gebruikt om een code te sturen die je niet naar de originele pagina stuurde waar een domein aan gekoppeld was, maar naar een site van bijvoorbeeld hackers. Deze site kan er precies op lijken, maar als je dan bijvoorbeeld geld uitgeeft hebben zij het geld. Hierdoor zal jij nooit je dienst of product krijgen. Klik daarom dus nooit op een onbekend domein. Een domein vindt je in de zoekbalk, want het is eigenlijk gewoon de naam van de site.
Waar kun je meer hulp vinden voor het beveiligen van je website?
Als je je website gaat beveiligen, dan is het natuurlijk logisch dat je professionals om hulp kunt vragen. Maar dit is niet altijd nodig en sommige mensen doen alles liever zelf zolang als het kan. Zo weten ze namelijk precies wat er gebeurd. Als je zelf geen verstand hebt over het beveiligen van je website, dan wordt er aangeraden om dit over te laten aan een specialist. Als je meer informatie nodig hebt voor het beveiligen van je website, dan kun je terecht bij meerdere sites.